Norsk

Kristina

Socanski

pianist


Design by  Sagene Dataverksted


© Since 2016  Kristina Socanski

Kristina Socanski ble født i Beograd, Serbia i 1990. Hun begynte å spille piano ved "Stanislav Binicki" musikkskole og viste tidlig et eksepsjonelt talent. Hun ble regelmessig tildelt førstepriser på årlige skolekonkurranser, før hun i 2001 flyttet til Stavanger, Norge sammen med familien sin.


Kristina ble i løpet av kort tid tatt opp i det nasjonale talentutviklingsprogrammet "Unge Musikere". Her fikk  hun delta  på konserter, mesterklasser og forelesninger ved IMD, Universitetet i Stavanger. Hun tok del i byens musikkliv med nærmest årlige foajekonserter i Stavanger Konserthus under "Sommer i Bjergsted" og som deltaker på flere festivaler og markeringer (ISA ved ICMF, Mozart-festivalen, Klaverduo-dagene,   IYCMF).

Med ønske om videreutvikling og nye erfaringer,  fortsatte Kristina sin utdannelse ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo (2006) og "Franz Liszt" Musikkhøgskolen i Weimar, Tyskland (2008)


Av utmerkelser kan det nevnes priser i nasjonale og internasjonale konkurranser som "Ungdommens Musikkmesterskap", "Gradus ad Parnassum" (Serbia) og "Klavierpoduim München" (Tyskland). Hun har også blitt tildelt   "Drømmestipendet" og " G9alt "-stipendet fra Norsk Kulturråd og Sparebank1.


Kristina har sin bachelorgrad fra Universitetet i Stavanger og Norges Musikkhøgskole, etter studier med professor Håkon Austbø og professor Einar H. Smebye. Hun  avsluttet sin mastergrad ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i klassen til professor Niklas Sivelöv i 2016 og studerer nå videre i solistklassen  ved DKDM i København.


Som student ved NMH fikk Kristina også undervisning av ledende samtidspianist Ellen Ugelvik, noe som inspirerte henne  til å begynne å utforske ny musikk og markerte  starten på en spennende, ny reise. I de siste årene har samarbeidet med Peter Degenhardt, professor i ny musikk ved Musikkhøgskolen i Köln, også vært av stor betydning.


Kristina har gitt tallrike konserter som solist og kammermusiker i både inn - og utland og spilt inn for serbisk nasjonalradio. Hun er lidenskapelig opptatt av kammermusikk og medlem av flere  ensembler,  samt en verdsatt akkompagnatør. Til tross for sin unge alder, er hun også en erfaren og etterspurt pianolærer.